Proiectul îşi propune realizarea unui tip nou de cameră de ardere (inexistentă pe piaţa românească) în care procesul de ardere se desfăşoară în regim pulsatoriu, ce va fi folosită ca sursă de gaze fierbinţi. Se are în vedere utilizarea mai multe tipuri de combustil (lichid şi gazos), deci camera de ardere va fi policarburantă. Totodată se va realiza un nou concept de calcul şi proiectare a camerelor de ardere cu funcţionare în regim pulsatoriu corelat cu soluţii originale de control şi prelucare, în vederea îmbunătăţirii performanţelor şi caracteristicilor lor.
Procesele de ardere şi curgere pulsatorie se desfăşoară în regim nestaţionar si favorizeaza o ardere completă a combustibilului, deci eficienţă mărită a arderii şi reducere a emisiilor de noxe, precum şi intensificarea transferului de căldură, deci economie de combustibil.
Procesul de ardere în regim pulsatoriu depinde de forma traseului gazodinamic, astfel proiectul vizează aplicarea metodelor de calcul şi simulare numerică pentru studiul unei camere de ardere pulsatorie funcţionând pe combustibil lichid şi combustibil gazos în vederea analizării performanţelor generale precum şi a emisiilor de noxe prin acest procedeu în comparaţie cu soluţiile tehnice actuale.
Camera de ardere pulsatorie “model experimental” va suferi modificări, teste şi verificări complexe pe standul de probă special conceput în vederea atestării soluţiei adoptate şi a optimizării metodelor de calcul abordate.